Uw vastgoed verkopen met of zonder zittende huurder?

Ja dat kan. Van belang is om te weten welk soort overeenkomst u met uw huurder heeft. U kunt doorgaans als vuistregel hanteren dat koop geen huur breekt.
Dat houdt in dat uw wellicht wel kunt verkopen maar dat u de woning niet vrij van huur verkoopt. Wat dit voor u betekent leggen wij u graag uit .

Om te bepalen welke mogelijkheden voor u gelden en welke waarde u kunt verwachten inventariseren we graag uw situatie om zodoende tot een eerste indicatie te komen die voor dat moment en onder de bestaande situatie kan gelden. 

Voor het inventariseren rekenen wij een starttarief van € 375,- te vermeerderen met 21% b.t.w. woonruimte (per object).  Dit zijn in de meeste gevallen een woning die in verhuurde staat wordt aangeboden. In dit traject wordt samen met u een plan opgesteld, de opties van slagen onderzocht, de objecten intern en in eigen netwerken uitgezet en aangeboden.
Is uw woning verkocht?  Dan rekenen wij na verkoop bij het passeren van het object een vast courtage bedrag van € 2500,- te vermeerderen met 21% b.t.w.
Zo weet u altijd wat u kunt verwachten. Dit bedrag wordt verrekend bij de notaris en vindt u terug op nva (nota van afrekening notaris) 
Wanneer wij uw woning verkopen die (bij aanvang)zonder huurder wordt aangeboden dan is het starttarief voor onderzoek niet van toepassing.

Overige zaken zijn niet inbegrepen en komen voor rekening verkoper (indien van toepassing), zoals:
kosten voor aanvraag van een energielabel
Kosten aanvraag extern uitgevoerde NEN 2580 meting voor een appartement zijn ca. 250,- incl. btw.
Kosten Funda pakket, vanaf  € 199,-  incl. btw (afhankelijk van het gekozen Funda pakket , in sommige gevallen is een Funda aanmelding niet nodig)
Vergunningsaanvragen t.b.v. de woning
etc. 

Voor aankoop, verkoop, of verhuur van commercieel vastgoed zoals kantoren, bedrijfsruimte en winkels kunt u helaas niet bij ons terecht. Wij nemen momenteel alleen objecten met woonbestemming aan.


Heeft u vragen:
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek,