Verhuur van uw vastgoed

Wie zijn wij en wat kunnen wij voor u betekenen?
Woningwell Vastgoed is een onderneming met een gedreven visie op het tot stand brengen van een match in huur en verhuur. Persoonlijke aandacht voor al onze klanten staat dan ook echt voorop.

Samen met u zorgen wij voor een prettige verhuurbeleving. Advies dat niet stopt bij enkel de verhuur, maar ook service daarna. Onze klanten bestaan met name uit investeerders en semi-investeerders. Wij werken voornamelijk op referentie maar indien u niet via referentie bij ons terecht bent gekomen bent u natuurlijk ook van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

U overweegt uw woning te verhuren?
In deze samenvatting geven wij u graag een indruk wat u als opdrachtgever kunt verwachten van ons wanneer een verhuurtraject via ons verloopt.

• Wij kunnen u adviseren m.b.t. het bepalen van een te stellen vraagprijs en het behalen van een optimaal rendement.
• Wij kunnen uw object breed in de media uitzetten waardoor deze gezien wordt door een heel groot publiek.
• Wij verzorgen het selectie traject voor kandidaat-huurders voor u.
• Wij verzorgen de controle over aangeleverde stukken en inkomstengegevens van de kandidaat.
• In samenspraak met u als verhuurder wordt er een definitieve kandidaat-huurder geselecteerd.
• Na de selectie worden de eerste stukken opgemaakt en nogmaals gecontroleerd.
• De concept huurovereenkomst wordt u aangeboden en is voor u ter controle en akkoord.

“ .. van A tot Z .. ”

• Nadat de concept huurovereenkomst definitief wordt, plannen wij een afspraak voor oplevering van het object.
• Bij oplevering wordt de woning geïnspecteerd en wordt er o.a. een inspectieronde gehouden en een rapport van de oplevering opgemaakt en door partijen ondertekent.

Uw woning tijdelijk verhuren?

Tijdelijke verhuur komt in de meeste gevallen niet voor bij verhuur met een beleggingskenmerk. Echter indien deze vraag toch voorkomt zijn er qua tijdelijke verhuur diverse mogelijkheden. Er zijn echter wel een aantal belangrijke punten waar u rekening mee dient te houden. Doet u dit niet dan is er wellicht sprake van een uitgebreide huurbescherming voor de huurder.

Voor verhuur onder de leegstandwet heeft u in bijna alle gevallen schriftelijke toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker en heeft u een geldige vergunning nodig van uw gemeente.

• Er zijn mogelijkheden voor tijdelijke verhuur waarbij u als eigenaar weer terug keert in de woning.
• Er zijn mogelijkheden voor tijdelijke verhuur waarbij u gebruik maakt van de leegstandwet indien uw woning te koop staat. Indien het verhuur van de eigen woning betreft heeft u in de meeste gevallen toestemming nodig van uw bank. Ook heeft u een vergunning van de gemeente nodig. 

“Een goed opgestelde huurovereenkomst is specifiek gemaakt voor een specifieke situatie.”

Ondanks de aanwezigheid van een vergunning voor tijdelijke verhuur wil dit niet automatisch betekenen dat uw huurder geen huurbescherming heeft. Hoe u e.e.a. juridisch goed geregeld heeft in de huurovereenkomst is daarom van essentieel belang.

Hoe selecteert u (al dan niet samen met ons) een goede huurder ?
Het bij elkaar brengen van een goede match tussen huurder en verhuurder is een belangrijk onderdeel van het verhuurtraject.
• Selectie van huurders is een tijdrovende klus. Welke selectie criteria worden er gehanteerd? Welke kandidaten kan ik wel en welke kandidaten kan ik beter niet nemen?
• Nadat wij een bepaald profiel kenbaar hebben waar een kandidaat-huurder aan zal moeten voldoen kunnen wij starten met een werving en selectie procedure.
• Wij zullen alle aanvragen zorgvuldig en professioneel behandelen, ook als een kandidaat-huurder niet geschikt wordt bevonden.
• Naast dat een kandidaat-huurder gecontroleerd is en geschikt is, zijn wij ook van mening dat kandidaat-huurder en verhuurder een ‘klik’ moeten hebben. Als er geen klik is komt er twijfel. Wij zeggen: ‘’bij twijfel niet oversteken’’. Wij adviseren daarom ook altijd om eerst kennis te maken met de kandidaat-huurders.

“Wij hebben een goede verstandshouding met onze opdrachtgevers maar ook met alle huurders… ”

• Ter plekke beslissen bij de bezichtiging… wij adviseren van niet, laat de keuze voor een kandidaat niet een opwelling zijn maar een bewuste keuze. Indien u op een later moment nog steeds positief bent over uw kandidaat-huurder denkt dan zullen we met deze kandidaat-huurder het traject vervolgen.

Tarieven
Wij hanteren uiterst scherpe tarieven !
• Wanneer u een specialist inschakelt kunt u een uitstekende service tegen een voordelig tarief verwachten. (zie verhuurpakketten) De verrekenen onze verdiensten middels de ontvangen eerste huur en borg van kandidaat-huurder die wij aan u doorstorten bij aanvang.  Middels deze manier van verrekenen hoeft u zich geen zorgen te maken dat u ineens tegen onverwachte uitgaven aanloopt.

“Geeft u garantie op de minimale duur dat een huurder zal huren?”
Niemand kan 100 % garanderen dat uw kandidaat voor altijd zal blijven huren via u. Een huurder kan besluiten te willen verhuizen i.v.m. werk, heeft een verandering in de relatie of er speelt wellicht een heel andere reden. Iedere situatie kan in de loop der tijd natuurlijk veranderen. Wij zijn ons hiervan bewust. Mocht het daarom ondanks de zorgvuldige voortrajecten toch zo zijn dat een huurder binnen de vast overeengekomen periode toch de huur wilt beëindigen kunnen wij er voor zorgen dat u kosteloos wordt voorzien van een nieuwe kandidaat. Dit kan alleen voorafgaand aan de op te stellen opdracht aangevraagd worden. Vraag naar de spelregels.